<$BlogMetaData$>

četvrtak, 30.08.2007.

Utakmica : CSI – 1 : 0

Mrzim što je veći i jači od mene.
Mrzim što to iskorištava.
Mrzim, o kako ga tek mrzim, daljinski koji je preživio pad s drugog kata na beton.


Molim lijepo, predrasude malo ostavite po strani – pogledam i ja koju utakmicu, i uz nju popijem malo pivo, čak znam što znači zaleđe iako ga nikad ne skužim na terenu, ali...
Ne kad je na drugom programu CSI i ne kad me pere PMS!
I, kad On na kraju kaže "Bolje da ju nisam gledao", pa tko ne bi popizdio? Tko???!!!

Ne tuče On mene, ne, svoju visinu i snagu iskoristi tako da visoko drži daljinski, dok ja blesavo skakućem oko njega.
Džabe mi što ja program promijenim na samom teveu, kad je ON gospodar od daljinskog – davno sam to naučila, jako davno. I taj glupi daljinski! Zakaj se nije razbio kad sam ga hitila kroz balkonska vrata??? Zakaj se ona glupa staklena, ili od čega je već, kuglica nije razbila kad je zveknuo o kuhinjske pločice???
Jebote (pardon na izrazu, al zbilja sam ljuta), skupi novi auti krepavaju u sred vožnje, skupe kućne uređaje nosimo na popravak pod garancijom, čovjek bi rekao da će s običnim daljinskim lako na kraj, al neeeeee, to petparačko govno, smeće jedno prastaro, otporno na sve!!!!! Smrad mali!

I tako.
Okrenula sam CSI, a onda je došao ON i oteo daljinski. Škakljajući me nimalo đentlmenski.
Kaj nemre, ko svaki normalni muškarac koji voli nogomet, pokupit prnje i utakmicu gledati s dečkima u nekoj birtiji??? (Ženu nikak zadovoljit, ne?)
Pokupila sam se u sobu iz protesta, al i uz zatvorena vrata baš sve čujem.
Ko da je riječ o nekom ozbiljnom događaju prvo ide Uvod. Ma dajte, uvodu u utakmicu????
Filozofirati o sportskom događaju??? Neš ti veće bedastoće.
Trkeljaju ga, trkeljaju, sastav... što od koga očekuju... dal su dobro il loše sastavili momčad... Ma da? Ak znaš bolje, što ti nisi na terenu? To mi je ko propali filmaši il pisci koji se bace na kritiku.
Onda malo reklama, niš bez reklama... i to traje, i traje, a vrijeme prolazi i prolazi, ja sam komotno mogla pogledati CSI i ne pasti pod utjecaj PMSa.
Počelo.
Pa malo traje.
Pa ga čujem; Jebi ga!
Da, protivnička momčad dala je prvi gol.
Pa još malo, uh, oh, i sl.... da bi završilo sa "Jeeeeeeeeeeeee!".
Nije mi jasno zakaj muški pojačavaju TV kad naši daju gol. Zakaj? Ko da će tada jedan gol vrijediti barem za dva... Pih.
Do kraja prvog poluvremena palo je još par golova. Tko ih je i koliko dao, nebriga me, nisam brojala "jebiga-ove" i "jeeee-ove"
Gospodin tata, koji je nedavno izjavio da se uz malu bebu sve stigne po kući napraviti, donio mi je našeg gladnog potomka – gledati utakmicu i nahraniti djete ipak je nemoguća mislija.
Utakmica je završila kak je završila, a On je završio sa "Bolje da ju nisam gledao".

Nego, uopće ne kužim tu fascinaciju nogometom.
Čopor muškaraca naganja jadnu loptu, pa se malo šoraju, preseravaju da ih buba, valjaju po blatu i na prijevaru pokušavaju izvući jedanaesterce...
Blesavo.
Ok. Kužim ljudsku, a posebno mušku, potrebu za akcijom, nadmetanjem i adrenalinom, al, mislim, u gledalištu sve neke pivske škembice koje prstom ne miču... dižu se iz fotelje tek da bi došle na stadion... Pa dajte... ak vam treba akcije, nadmetanje i adrenalin odite se i sami bavit sportom, kaj ne?
Neeeee.
I onda te bolesno visoke premije?
Kako može biti normalno da jedan nogometaš svojim trčkaranjem zarađuje više od... ne znam... recimo profesora? Od osobe koja hordama klinčadije i malo veće klinčadije pokušava ulit znanje o određenom predmetu i dati im temelj za samostalan život?
Kako?
Poremećen sustav vrijednost, eto kako – a svojom opsesijom za nogomet taj sustav i podržavaju...
Da se nogometom, umjesto ratom, rješavaju nesuglasice među narodima i narodnostima, podržavala bih ga i ja, čak bih im dala i trostruko veće premije, al ovako....

Nastavit ću kad od PMSa ostane samo M.

- 14:12 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


--------------------oOo--------------------